Back
01
Семинари
Организација великог броја семинара из актуелних области стручног усавршавања.
02

Стручни скупови

Организација стручних скупова из актуелних области.
03

Многобројне обуке

Организација обука из различитих области.

Наша прича

Учесници обука у ЦСУ Кикинда

ЦСУ Кикинда
2195
АКТИВНОСТИ ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ
59874
БРОЈ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА
1159
АКТИВНОСТИ ВАН ПРОСВЕТЕ
49896
БРОЈ УЧЕСНИКА
  1. октобра 2010. свечано је отворен ЦСУ Кикинда.

Основан је кроз пројекат Стручног усавршавања образовног кадра (Professional Development Project – PDP) Агенције за развој и сарадњу (СДЦ) владе

Швајцарске, 9. септембра 2009. године потписивањем уговора о оснивању између министарства просвете Републике Србије, швајцарске амбасаде у Србији  и Општине Кикинда. Регионални центри за професионални развој запослених у образовању успостваљени су кроз пројекат Стручног усавршавања образовног кадра (ПДП) захваљујући меморандуму о разумевању, потписаном 24. Јула 2003. Године између влада Швајцарске –Агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и Републике Србије –Министарство просвете.

Основна делатност установe је стручно усавршавање запослених у образовању, акредитована је установа и за стручно усавршавање запослених у јавној управи али  и запослених у другим областима који за то имају потребу.  Центар за стручно усавршавање Кикинда је установа регионалног карактера, прва овог типа у Војводини.

Одлуком Скупштине општине Кикинда бр. III-04-06-48/2009 од 30.10.2009. године (Службени лист Општине Кикинда бр. 21/09), основан је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Кикинда. Центар ће деловати под називом Центар за стручно усавршавање Кикинда.

 

Зграда, у Немањиној 23, у Кикинди, поседује 3 учионице, 1 компјутереску учионицу са 21 умреженим рачунаром, савремено опремљену салу са 70 места, ресурс центар са библиотеком, сада Научни клуб ЦСУ Кикинда, клуб салу са 15 места и мању клуб салу са 10 места, летњу учионицу, парк науке „Врт знања“,  2 собе за смештај са по 2 лежаја и 2 модерно опремљена апартмана, канцеларије запослених  и помоћне просторије.

 Центар сарађује са министарствима Владе РС, ЗУОВ, ЗВКОВ, Управама и службама општине Кикинда, Школском управом Зрењанин, РЦ и ЦСУ широм Србије. Центар сарађује и са институцијама које се баве образовањем, невладиним организацијама, медијима. Центар је део Мреже РЦ и ЦСУ Србије у којој су свих 12 центара из Србије.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida

Знање је моћ. – Франсис Бејкон

Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет. – Нелсон Мандела