13-24. јул 2015, Обоји живот цртежом

oboji zivotУ току две седмице у ЦСУ Кикинда реализован је Летњи креативни камп "Обоји живот цртежом". Ауторка и реализаторка је васпитачица Софија Јегарски, која каже:

-Камп реализујем у сарадњи са Центром већ трећи пут. Ове године акценат је стављен на интегрисању искуственог и интелектуалног учења. На пример, линију, као математички појам, представљамо на разне начине. Имамо десет области и све су везане за линију а ради се индивидуално, у пару и мањим групама.
Пракса да се током летњег распуста у Центру одржава бар један камп намењен најмлађима постоји од оснивања Центра. Изградњом Парка науке од следећег лета могућности ће бити још боље. Директор ЦСУ Кикинда, Дејан Карановић сматра да је овакав вид дружења током распуста лепо прихваћен и деца радо долазе:
-И наредног лета планирамо организацију летњег кампа који ће обухватити све оно што ћемо понудити у Парку науке, чија је израда у току.
Током десет радних дана деца су у пријатном амбијенту ЦСУ Кикинда осим радионица имала и паузу и освежење, ужину и сав потребан материјал за рад. Изложбом и поделом диплома уз присуство родитеља и медија камп завршен.