Каталог акредитованих програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/23, 2023/24, 2024/25. годину, које је подржао ЦСУ Кикинда, које је подржао ЦСУ Кикинда

У организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, РЦ Кањижа и ЦСУ Шабац нудимо Вам студијско путовање за директоре образовних установа.

Циљ студијског путовања је посета Српског забавишта, основне школе, гимназије и дома ученика „Никола Тесла” у Будимпешти.

Поштована/и, - ако сте директор предшколске установе, основне школе, средње школе или дома ученика; - ако своје послове обављате најбоље што умете и ако их усклађујете са законским регулативама; - ако желите да установа којом руководите буде препознатљива по одличним резултатима ученика, по иновацијама у настави, повезивању са научним достигнућима, сарадњи са локалном и широм заједницом; - ако пратите постигнућа ученика, а наставни процес прилагођавате потребама тржишта и привреде; - ако сте директор који препознаје значај стручног усавршавања за квалитетан рад установе/школе учешћем у стручним и студијским путовањима и посетама по члану 6. став 4. Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, бр. 109/2021 од 19. новембра 2021. год.)

Позивамо Вас на тродневно студијско путовање у Будимпешту од 29. септембра до 1. октобра 2022. године (стручно усавршавање).

Кликните на линк Позивно писмо Будимпешта 2022

Кликните на линк Програм путовања Будимпешта 2022

23. maj 2015, Seminar 591

savremena geografijaSeminar 591 "Savremena geografija - napredak u nastavi i pristupu geografskim sadržajima i jačanje profesionalnih kapaciteta nastavnika" održan je 23. maja u CSU Kikinda. Ovo je jednodnevni seminar, K3, P2, koji donosi 8 bodova za stručno usavršavanje. Na seminaru se govorilo o značaju izučavanja geografije u obrazovnom sistemu kroz mogućnost razvoja saradnje u školskom ili životnom okruženju na osnovu adekvatnih saznanja iz oblasti geografije, o načinu izrade metodičke pripreme uz korelaciju sa drugim predmetima i principipa povezanosti geografije sa drugim nastanvnim predmetima, metodama rada kod geografskih sadržaja. Autorke i realizatorke seminara su Jagoda Petrović-Ukaj, dr Anđelija Ivkov-Džigurski i Jelena Pujić.