Енергију штеди здравље највише вреди

Научни клуб Кикинда организовао је предавање и теренски рад „Енергију штеди здравље највише вреди“ које се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке.

Предавање је одржано 26.5.2022. са почетком у 18:00 сати у Основној школи „Свети Сава“ у Кикинди. Предавач Мирослав Грујић, наставник географије

кроз неколико предавања и радионица је приближио учесницима значај уштеде енергије на заштиту животне средине и здравље живог света.

Деца су активно учествовала тако што су постављати питања, посматрала небеска тела помоћу телескопа, научили да користе планисферу, истраживали, итд...

Сви ученици добили су по једну штампану планисферу.

На крају друге радионице учесници су одиграти квиз знања.

Општи циљ пројекта био је да се прошире знања ученика о утицају начина коришћења енергије на климатске промене и светлосно загађење на Земљи и њихове последице на живот и здравље људи. Специфични циљ пројекта био је подизање свести ученика да сваки појединац личном бригом о коришћењу енергије може допринети заштити животне средине и бољем животу на Земљи. План пројекта био је да се на приступачан начин унапреде сазнања деце о ефикасности коришћења енергије, али и развије интересовање за истраживање и науку.
Укупан број учесника био је 28

energijustedi1