Зрењанин, 22.јануар 2022, ШТА СВЕ МОГУ КАЛКУЛАТОРИ ? - У СУСРЕТ ДРЖАВНОЈ МАТУРИ

kalk2kalk3Бесплатна Обука за професоре средњих школа и гимназија који предају предмете у којима се користи калкулатор (математика, физика, хемија, информатика...) одржана је у ОШ „Јован Цвијић“ у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања док је координатор био ЦСУ Кикинда. Обука је трајала 4 сата а професори имају обавезу да ураде едукацију својих колега у школама. Сви учесници обуке добијају на поклон Касио калкулатор FX 991 EX који је преведен на српски језик.
Препорука МПНТР и ЗУОВ-а је да се што већи број наставника укључи у ову бесплатну обуку.