<<  Октобар 2020  >>
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011

Часови немачког језика у ЦСУ Кикинда

Од септембра, два пута недељно, двочас

А1, А2, Б1

Часове држи наставница Оливера Радивојша

Пријаве мејлом csukikinda2@gmail.com

Информације на телефон 0230/404-830

fotoЦентар за стручно усавршавање у сарадњи са Канцеларијом за туризам града Кикинде

расписује ликовни конкурс за децу од 3 до 7 година

на тему "Сова ушара редован гост нашег града"

Конкурс је отворен од 5. до 31. октобра 2020.

Слободна техника.

Радови се могу слати на
Центар за стручно усавршавање,
адреса Немањина 23 Кикинда

08. октобар 2020, Десет година Центра за стручно усавршавање у Кикинди

m DSC 0556m DSC 0360У конкуренцији великог броја градова Србије, у Кикинди је, одлуком Министарства просвете Републике Србије, отворен Регионални центар за професионални развој запослених у образовању. Министарство просвете је у складу са Законом о локалној самоуправи, усвојило политику децентрализације у области професионалног развоја просветних радника а подршку је пружила Швајцарска агенција за развој и сарадњу, која је Кикинди одобрила средства за реконструкцију згдраде у којој ће бити смештен центар.
Зграда саграђена шездесетих, реконструисана је средствима Швајцарске агенције за развој и сарадњу и града Кикинде. Купљена је нова опрема и 8. октобра 2010. свечано су отворене просторије. Кикинда је тако доспела на мапу образовних центара Србије, као први Центар регионалног карактера намењен стручном усавршавању у Војводини и један од неколико у Србији.
Мрежу сада чини 12 центара из читаве Србије а тенденција је да се отварају нови центри.
У самом почетку било је свега неколико акредитованих програма а око 1000 просветних радника из Кикинде и окружења добило је најсавременије услове за стручно усаврашавње које је постало обавеза по Закону.
Визија развоја стручног усавршавања допринела је да из године у годину буде све више акредитованих програма. Више од 100 наставника, као стални сарадници, учествују у акредитацији програма стручног усавршавања уз подршку Центра.
ЦСУ Кикинда организује акредитоване програме у Кикинди али и широм Србије. Семинаре у Центру похађају наставници из читаве Војводине. Ипак наставници из Кикинде имају приоритет и привилегију јер су средства у буџету Кикинде одвојена за њихово обавезно стручно усавршавање.
ЦСУ Кикинда је увела и праксу окупљања директора школа и тематских предавања уз сарадњу са надлежним државним институцијама. Сарадња са Министарством просвете, Заводима, Покрајинским секретаријатама, постала је пракса.
Центар учествује у пројектима, сарађује са удружењима грађана, институција у граду и држави, организује огледне и угледне часове, предавања.
Од прошле године Центар је добио акредитацију за реализацију семинара намењених запосленима у државним органима.
Захваљујући Научном клубу и Парку науке, ради се на промоцији науке и нових технологија.

Просторије ЦСУ Кикинда користи локална самоуправа за разна догађања као што су предавања, обуке, презентације, часове информатике, страних језика, тренерске обуке.

Визија савременог образовања захтева стално стручно усавршавање а оно је сада обавеза и запослених у социјалној заштити, здравству, јавне управе као и свих грађана.