<<  Септембар 2020  >>
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213

Часови немачког језика у ЦСУ Кикинда

Од септембра, два пута недељно, двочас

А1, А2, Б1

Часове држи наставница Оливера Радивојша

Пријаве мејлом csukikinda2@gmail.com

Информације на телефон 0230/404-830

16. јун 2020, DIY CNC Машина

m DSC 0123m DSC 0119Пројекат “DIY CNC Машина“ реализован је у сарадњи са Центром за промоцију науке са циљем да ученицима основних и срењих школа приближи CNC (Computer Numerical Control) технологију. Ова технологија се сваке године развија и јављају се нова унапређења, како за софтерски тако и за хардверски део.
-Технологија је некад била доступна само великим компанијама, али данас је доступна скоро свима , јер се хиљаде машина заснива на CNC технологији. Пројекат је осмишљен као едукативан и као доказ да се може урадити у сопственој режији ( Do it yourself - DIY ), појаснио је професор Станимир Ранковић, који је и аутор и реализатор овог пројекта.
Презентација „ DIY CNC Машина“ је извршена у просторијама ЦСУ Кикинда а због пандемије рад са ученицима и наставницима биће настављен у новој школској години.