<<  Јул 2020  >>
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112

Часови немачког језика у ЦСУ Кикинда

Од септембра, два пута недељно, двочас

А1, А2, Б1

Часове држи наставница Оливера Радивојша

Пријаве мејлом csukikinda2@gmail.com

Информације на телефон 0230/404-830

15-18. јануар 2020, ДНК Кикинда : Истражујемо воду!

m DSC 0799m DSC 0846m DSC 0856m DSC 0919Центар за промоцију науке из Београда реализује пројекат Систем 2020 који финансира Европска комисија у оквиру програма Хоризонт 2020. Део овог пројекта је и Дечији научни камп, ДНК, који је у сарадњи за Центром за стручно усавршавање Кикинда,  реализован у Кикинди од 15. до 18. јануара.  Учесници су били ученици основних школа, узраста од 12 до 13 година, које су пријавили њихови родитељи, поштујући интересовања своје деце. Кикинда је један од десет градова у Србији у којима се организује ДНК. Учесници су имали прилику да се упознају са научном или инжењерском професијом, СТЕМ областима, научним методом, друштвеном одговорношћу, научном писменошћу и тимским радом.  Програм ДНК је у Кикинди, првенствено посвећен квалитету воде јер је ова тема тренутно најинтересантнија у нашој средини.  Подељени у мање истраживачке тимове, уз помоћ научних демонстраторки, учесници ДНК,  током трајања кампа  осмислили су научну методу којом су  истраживали квалитет воде у Кикинди, реализовали, прикупили податке а потом их предтавили их  кроз перформанс, друштвену игру, интерактивну инсталацију .
-У овом процесу они размишљају о планирању, извођењу и разумеввању података које су прикупили. За њих је важно да пројектно мисле, али да мисле и о дизајну , рекла је Јелена Јоксимовић, стручна сарадница ЦПН која је водила кикиндски ДНК „Истражујемо воду“.
Током завршнице кампа, сви заинтересовани, пре свега родитељи учесника, могли су да виде шта је урађено током трајања ДНК у Кикинди.