<<  Мај 2022  >>
  2  3  4  5  6  7  8

9. i 10. maj 2015, Seminar 314

lutka

U CSU Kikinda održan je dvodnevni seminar 314 „Lutka u nastavi i inkluzivnom procesu“, K3, P8. Autorke i realizatorke seminara su Alenka Oreščanin i Slađana Putić. Cilj seminara je osposobljavanje nastavnika da pomoću lutkarske metode uključuju decu iz osetljivih grupa u redovnu nastavu kao i razvijanje veštine da nastavnici primenjuju lutku u individualizaciji nastave. Tema seminara je kratka istorija lutkarstva; Lutkarski dramski tekst; Vrste lutaka; Scenski prostor; Čarapa lutka u nenasilnoj komunikaciji; Marioneta kao posredno sredstvo za prevazilaženje nasilja; Izražavanje osećanja kroz balon lutku; Rukavica lutka kao simbol zajedništva i povezanosti; Scenski govor lutke. Učesnici seminara su dobili 16 bodova za stručno usavršavanje.

Погодака: 19090