ЦСУ ноћу

1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
202122232426

е о семинарима Центра за стручно усавршавање Кикинда из КАТАЛОГА програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/17. и 2017/18.

ШКОЛСКУ 2016/17. И 2017/18.

Часови немачког језика у ЦСУ Кикинда

Од септембра, два пута недељно, двочас

А1, А2, Б1

Часове држи наставница Оливера Радивојша

Пријаве мејлом csukikinda2@gmail.com

Информације на телефон 0230/404-830

Смедерево, 20.07.2017, Састанак Мреже РЦ и ЦСУ Србије

smederevo10smederevo11Директори и стручни сарадници регионалних центара и центара за стручно усавршавање, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Центра за промоцију науке (ЦПН) одржали су састанак у Регионалном центру Смедерево.
Састанак је отворио мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра Смедерево, који је поздравио учеснике. Директори центара су у отвореном разговору указали Богољубу Лазаревићу, помоћнику министра просвете за инспекцијске послове, на проблеме са којима се суочавају у раду, са одређеном врстом отпора просветних радника према стручном усавршавању, те са стандардним потешкоћама у финансирању од стране локалних самоуправа.
Господин Лазаревић је показао велико разумевање, те обећао да ће сe у Mинистaрству, приликoм дoнoшeњa Прaвилникa, разговарати o изнeсeним прoблeмимa. Такође, изразио је жељу да се стручно усавршавање просветних радника што више окрене ка мeтoдичким и пeдaгoшким вeштинaмa јер, како је рекао, нaши нaстaвници нa бaзичнoм oбрaзoвaњу стичу зaистa знaчajну стручнoст, aли oчиглeднo нe дoбиjajу дoвoљнo пeдaгoшкoг и мeтoдичкoг oбрaзoвaњa. И ту je oдгoвoр нa питaњe зaштo нaм функциoнaлнo знaњe кoд учeникa ниje нa дoвoљнo висoкoм нивoу. У наставку састанка, разговарало се и о законскoj регулативи, као и о предстојећим активностима Министарства просвете на којима ће центри бити активно укључени.
У наставку састанка дискутoвaлo сe са представницима Центра за промоцију науке o финализацији договора у вези са предстојећим заједничким активностима; реализацији пројеката из Јавног позива и наступу на Сајму књига. Такође, разговарало се и о свим будућим активностима; отварању паркова науке, учешћу у пројектима, реализацији предавања, трибина и радионица у научним клубовима широм Србије и др.

Anal
Threesome