ЦСУ ноћу

1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
202122232426

е о семинарима Центра за стручно усавршавање Кикинда из КАТАЛОГА програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/17. и 2017/18.

ШКОЛСКУ 2016/17. И 2017/18.

Часови немачког језика у ЦСУ Кикинда

Од септембра, два пута недељно, двочас

А1, А2, Б1

Часове држи наставница Оливера Радивојша

Пријаве мејлом csukikinda2@gmail.com

Информације на телефон 0230/404-830

Пројекти подржани од Покрајинског секретаријата за образовање

dscn0136IMG 20170610 092754a20170610 130534

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице подржао је два пројекта Центра за стручно усавршавање Кикинда. Први пројекат под називом “Модернизација образовно-васпитног рада” реализован је током јуна и јула у недовољно развијеним општинама Баната. Кроз овај пројекат, одржано је шест семинара на основу спроведене анализе потреба запослених у основним и средњим школама.

Други пројекат који је одобрен од стране Покрајинског секретаријата за образовање реализован је током маја и јуна. У оквиру програмерског клуба ЦСУ одржане су радионице програмирања мБот робота. Ове радионице су одржане у склопу реализације пројекта под називом “Пролећни камп Ки.Код.Клуб”. У програмирању робота учествовали су ученици седмих разреда основних школа са наставницима техничког образовања. Активности програмирања робота осмишљене су као подршка предмету Техничко и информатичко образовање који у склопу наставног плана има за тему Управљање хардвером помоћу рачунара.
Кроз радионице ученици су научили како једноставно могу програмирати робота и да већ сад у овом узрасту могу решавати проблеме по угледу на инжењере и програмере по фабрикама широм света. Приликом управљања роботом коришћена су знања из различитих области и то: физика, електротехника, машинство, информатика, математика и енглески језик, које чине окосницу нове научне дисциплине СТЕМ. Радионицу су одржали инструктори Ки.Код.Клуба професори информатике Тања Радованов и Арпад Пастор. У склопу Пролећног кампа Ки.Код.Клуба учествовало је више од 300 ученика, написано је више од 350 програма И извршено је више од 2800 линија кода. Робот је пажљиво извршавао сваку линију кода који су млади програмери написали. Свако од учесника радионице је написао један програм уз подршку и анализу програмског кода од стране осталих другара и инструктора.

Anal
Threesome